+
»
»
»
»


2          , ,   Advicecorp -
   ,,

Застосування РРО

Питання:Чи потрібно застосовувати реєстратори розрахункових операцій при продажу туристичною фірмою путівок,якщо ці путівки вона закуповує у інших туристичних фірм ?

Відповідь:Так,потрібно. Пунктом 1 статті 9 Закону України від 01.06.2000р. N 1776 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі,громадського харчування та послуг" (далі - Закон) встановлено,що реєстратори розрахункових операцій далі – РРО) та розрахункові книжки не застосовуються при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва та наданні послуг підприємствами,установами і організаціями усіх форм власності,крім підприємств торгівлі та громадського харчування,у разі проведення розрахунків у касах цих підприємств,установ і організацій з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій,підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку. Тобто не застосовуються РРО при здійсненні торгівлі продукцією власного виробництва,при дотриманні вимог Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні,затвердженого постановою Правління Національного банку України від 15.12.2005р. N637 та зареєстрованого в Мінюсті України 13.01.2005р. за N 40/10320.

Щодо надання туристичних послуг слід керуватися Законом України від 15.09.95р. N324 "Про туризм",згідно з яким суб'єктами,що здійснюють та/або забезпечують туристичну діяльність,є:— туристичні оператори - юридичні особи,створені згідно із законодавством України,для яких виключною діяльністю є організація та забезпечення створення туристичного продукту,реалізація та надання туристичних послуг,а також посередницька діяльність із надання характерних та супутніх послуг і які в установленому порядку отримали ліцензію на туроператорську діяльність;— туристичні агенти - юридичні особи,створені згідно із законодавством України,а також фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності,які здійснюють посередницьку діяльність з реалізації туристичного продукту туроператорів та туристичних послуг інших суб'єктів підприємницької діяльності,а також посередницьку діяльність щодо реалізації характерних та супутніх послуг і які в установленому порядку отримали ліцензію на турагентську діяльність.

Враховуючи зазначене,спосіб проведення розрахунків за туристичні послуги залежить від того,продаж яких саме послуг чи туристичного продукту здійснюється:створених туристичною фірмою-продавцем самостійно чи створених іншими туроператорами та реалізованих у межах посередницької діяльності.

Зокрема,при продажу туристичними фірмами туристичного продукту чи послуг,які належать іншим туристичним підприємствам (туроператорам),а також туристичних,характерних та супутніх послуг інших суб'єктів підприємницької діяльності,розрахункові операції повинні проводитись із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій у встановленому порядку.



, .
email , .
ۻ. . . opyright 2004-2014