+Добавить недвижимость
»Законы и нормативные акты
»Шаблоны договоров
»Юридические статьи
»ОВИР
Недвижимость Киева и Киевской области

ПАРТНЕРЫ
Р2Р кредитование под залог имуществаАдвокатское и риелторское объединение УкраиныСтраховка киев дешево,ГО Каско,Все виды страхования Advicecorp - Адвокатское объединение
Сопровождение сделок покупки продажи,риелторы,юрист по недвижимости

Скільки коштує нотаріальне засвідчення угод,де йдеться про перехід права на земельний пай? Які документи для цього потрібні?

Нотаріальному засвідченню підлягають усі угоди,пов'язані із земельними паями,на які видано сертифікати. Йдеться про продаж для державних та громадських потреб,а також про заповіт. Варто зауважити,що посадова особа виконавчого комітету сільської ради має право засвідчити тільки заповіт. Щоб засвідчити договір купівлі-продажу земельного паю для державних або громадських потреб,належить звернутися до державного нотаріуса.

До угоди про відчуження земельного паю додають витяг зі списку осіб,що є додатком до державного акту на право колективної власності на землю,і земельний сертифікат.

Відповідно до пунктів "е","є","ж" статті 3 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" ( 7-93 ),державне мито за засвідчення угод відчуження земельних паїв стягують за такими ставками:- за засвідчення договорів купівлі-продажу - 0,05 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян;- за засвідчення заповіту - 0,05 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян;- за видачу свідоцтва про право на спадщину земельної частки (паю) одному з подружжя,батькам,повнолітнім дітям,онукам,правнукам,братам,сестрам,дідусеві,бабусі - 0,1% від суми спадщини,а іншим спадкоємцям - 0,5% від суми спадщини. Втім,відповідно до Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" (стаття 26,пункт 28),сільські ради можуть приймати рішення,які звільняють громадян від сплати державного мита і плати за послуги,пов'язані з нотаріальним засвідченням угод відчуження права на земельний пай.


На главнуюК статьям

закрыть

Бесплатная консультация

Если Вам нужна бесплатная консультация юриста,заполните заявку ниже.
Оставьте email и телефон,чтобы мы могли Вам ответить.
Опишите Вашу проблему
Отправить заявку
Бесплатная консультация
АДВОКАТСКАЯ КОМПАНИЯ УКРАИНЫ «ГОНЧАРОВ И ПАРТНЕРЫ». Юридическая помощь в Киеве. Бесплатные информационные материалы. Сopyright © 2004-2014