+
»
»
»
»


2          , ,   Advicecorp -
   ,,

Фізична особа,яка не досягла 16 років,має право на виїзд за межі України лише в наступних випадках:

— в супроводі обох батьків;— в супроводі одного з батьків при наявності нотаріально посвідченої згоди другого з батьків на поїздку дитини. — при наявності нотаріально посвідченої згоди обох батьків на виїзд дитини в туристичну поїздку,на відпочинок чи оздоровлення в складі групи дітей с керівником. — в супроводі уповноваженої особи при наявності нотаріально посвідченого згоди обох з батьків на виїзд дитини. Замість дозволу одного з батьків можуть використовуватись наступні документи — Свідоцтво про смерть — Рішення суду про позбавлення батьківських прав — Рішення суду про визнання особи безвісти зниклою — рішення суду про визнання особи недієздатною;[/p]

Якщо особа,яка повинна дати такий дозвіл відсутня,а її місце знаходження невідоме,то в такому разі необхідно подавати заяву до суду про визнання її безвісти відсутнім чи померлим. Судове рішення і буде вважатися дозволом іншого з батьків на виїзд дитини за кордон.. До винесення судового рішення виїзд дитини за кордон без нотаріально посвідченої згоди одного з батьків неможливий.

Діти до 16 років мають право виїжджати з України лише при згоді обох з батьків і в обов’язковому супроводі дорослі (батьків або уповноважених ними особами).

Відомості про дітей віком до 18 років,які виїжджають разом із законними представниками вписуються паспорти представників разом з фотокартки,що вклеюються у ці паспорти і скріплюються печаткою. Для оформлення паспорта/проїзного документа фотокартки подаються незалежно від віку дитини. Проїзний документ оформляється на три роки або до досягнення дитиною 18-річного віку. Під час виїзду за кордон дітей-громадян України (віком до 16 років),супроводжуюча особа надає для перевірки прикордонному наряду нотаріально завірену згоду обох батьків

Порядок пропуску дітей через кордон у супроводі дорослих:Під час перетинання кордону України дитиною у супроводі батьків або осіб,які уповноважені ними як в індивідуальному порядку,так і в складі організованих груп посадові особи Державної прикордонної служби України перевіряють наступні документи:— паспортний документ супроводжуючої особи;— проїзний документ дитини (свідоцтво про народження використовується тільки для поїздок в Російську Федерацію,а також для жителів прикордонних районів,визначених відповідними угодами про спрощений пропуск з Республікою Молдова та Республікою Білорусь);— нотаріально завірену згоду обох з батьків,оригінали чи нотаріально завірені копії рішень суду .

Нотаріально завіреної згоди інших з батьків не вимагається при наявності оригіналів чи нотаріально посвідчених рішень суду про визнання особи безвісти відсутньою. — довідки відділу запису актів цивільного стану (РАГс) про те,що відомості про батька записані за заявою матері відповідно до частини першої статті 135 Сімейного Кодексу України (під час виїзду дитини за кордон у супроводі одинокої матері). Усі зазначені документи після завершення перевірки та відповідного оформлення підлягають обов’язковому поверненню пред’явнику.

Будь-які інші додаткові документи посадова особа Державної прикордонної служби України може вимагати для з’ясування та підтвердження законності виїзду осіб (дітей) за кордон у разі виникнення сумнівів щодо дійсності та належності наданих документів,а також при наявності ознак злочину. На практиці також можуть поросити пред’явити ідентифікаційній код.

Виїзд з України дитини-громадянина України (віком до 16 років) у супроводі одного з батьків може бути дозволено за усної згоди іншого,якщо останній перебуває у пункті пропуску через державний кордон,але не прямує через державний кордон і має при собі документи,що підтверджують його батьківство (паспорт,документи,які підтверджують батьківство,право опіки та піклування).

При виїзді дитини закордон з батьками для того,щоб вписати дитину у паспорт до одного з батьків необхідно подати наступні документи до Управління громадянства,іміграції та реєстрації фізичних осіб — Заява власника паспорта. — Для дітей від 5 до 16 років 3 фотокартки (3,5 на 4,5) — паспорт громадянина України,закордонний паспорт від заявника — Оригінал і ксерокопія свідоцтва про народження дитини. [p] Під час оформлення дитини необхідно буде сплатити державне мито та послуг даної організації.

Для оформлення проїзного документа для дитини необхідно подати наступні документи:— Заява - згода батьків,завірена нотаріально — Свідоцтво про народження дитини (копія,оригінал) — Паспорт громадян України батьків — Три фотокартки (3,5 на 4,5) — Облікова картка,яка видається відповідною службою — Форма № 3 з ЖЕКа,де дитина зареєстрована [p] За оформлення проїзного документу для дитини необхідно буде сплатити певну суму коштів,яка вказується на місці оформлення.



, .
email , .
ۻ. . . opyright 2004-2014