+
»
»
»
»


2          , ,   Advicecorp -
   ,,

СУДОВЕ СТЯГНЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ ЗА ДОГОВОРОМ ПОСТАВКИ

Відповідно до діючого законодавства України,під договором поставки розуміється договір,за яким одна сторона - постачальник зобов'язується передати (поставити) в обумовлений термін (строк) другій стороні - покупцеві товар (товари),а покупець зобов'язується прийняти зазначений товар (товари) і сплатити за нього певну грошову суму. У той же час,невиконання зобов'язань за договором поставки однієї зі сторін часто стає предметом суперечки в господарських судах України. У тому числі,і невиконання зобов'язань,пов'язаних з оплатою поставленого товару та застосування відповідальності за прострочення платежу. Наші адвокати допоможуть Вам у рішенні цього питання шляхом підготовки претензії про погашення заборгованості з метою досудового рішення суперечки,складання позовної заяви,розрахунку строку прострочення оплати кожної партії товару,нарахування розміру штрафних санкцій,посилка позовних заяв на адресу боржника та до суду,а також безпосереднє ведення справи в суді на підставі доручення та т.п..

Що необхідно для підготовки позовної заяви. Для підготовки позовної заяви до суду нашим адвокатам необхідні копії всіх документів,які стосуються справи,а саме,договору поставки з усіма додатками,документів,які підтверджують відвантаження товару контрагентові,доручень на обличчя,які одержували товар. Крім цього,з метою обґрунтування позову,нам необхідна вся переписка з боржником,що стосується суперечки,по якому буде відбуватися звернення до суду. Всі копії документів повинні надаватися належним чином завірені,а саме містити печатка підприємства,підпис уповноваженій особі,і напис «з оригіналом» на кожному аркуші документа.

У випадку прострочення оплати,крім суми боргу з урахуванням установленого індексу інфляції за увесь час прострочення,з боржника можуть бути додатково стягнені:1) передбачена законом або договором неустойка;2) відсотки за користування чужими коштами;3) збиток,заподіяні неналежним виконанням обов'язків боржником,якщо такі мали місце. Крім цього,при задоволенні позову,на боржника,за рішенням суду,покладають судові витрати (до складу яких також можна включити витрати,пов'язані з оплатою послуг адвоката)..

Помилки при оформленні документів,які засвідчують факт виконання договору,- це шанс несумлінного боржника уникнути або зменшити розмір своєї відповідальності,оскільки Позивач втрачає можливості довести в суді виконання зобов'язань за договором зі своєї сторони належним чином.



, .
email , .
ۻ. . . opyright 2004-2014