+
»
»
»
»


2          , ,   Advicecorp -
   ,,

Власник ТЗ або уповноважена особа,які переміщують ТЗ через митний кордон України,пред'являють його митному органу й подають такі документи:

— що підтверджують право власності на ТЗ;— що підтверджують право на надання пільг в оподаткуванні (у разі митного оформлення ТЗ з наданням пільг в оподаткуванні);— інші документи,потрібні для митного оформлення ТЗ,подання яких митному органу передбачено законодавством України.

[/p]

Не підлягає пропуску через митний кордон України ТЗ:— номер кузова (або ідентифікаційний номер),шасі (рами) чи двигуна якого знищено,підроблено або не відповідає запису в реєстраційних документах;— що ввозиться в Україну громадянином для постійного користування,не знятий з обліку в реєстраційних органах країни придбання або іншої країни;— що вивозиться за межі України громадянином для постійного користування,не знятий з обліку в підрозділах МВС України,які відповідно до законодавства України вповноважені здійснювати державну реєстрацію та зняття з обліку ТЗ;— увезення якого в Україну згідно із законодавством заборонено за віком або на який відсутні документи,що підтверджують право власності на ТЗ;— що ввозиться в Україну для постійного користування й за який не сплачено податки та збори (обов'язкові платежі);— який знято з обліку,увозиться з метою транзиту й за який не внесено грошову заставу.

У разі виявлення ознак порушень митних правил посадова особа митного органу,яка здійснює митний контроль та митне оформлення ТЗ,уживає заходів відповідно до законодавства України з питань митної справи.

ТЗ,не пропущені через митний кордон України внаслідок установлених заборон чи обмежень на їх увезення в Україну,а також несплати встановлених податків і зборів (обов'язкових платежів),підлягають вивезенню з території України або переданню на склад митного органу оформлення для зберігання відповідно до Митного кодексу України.

У разі прийняття власником (уповноваженою особою) рішення про повернення в суміжну державу ТЗ,не пропущеного через митний кордон України,власник (уповноважена ним особа) заповнює два примірники митної декларації на вивезення такого ТЗ.

Вивезення за межі митної території України ТЗ,не пропущеного через митний кордон України,проводиться виключно в тому пункті пропуску через державний кордон України,у якому цей ТЗ був заявлений до митного оформлення.

Після завершення митного оформлення ТЗ для вивезення один примірник митної декларації з відмітками посадової особи митного органу про завершення митного оформлення передається власникові ТЗ (уповноваженій особі),другий примірник залишається в справах митного органу та підшивається до митної декларації чи зобов'язання про транзит разом з іншими документами (або їх копіями),на підставі яких проводилися митний контроль і митне оформлення при ввезенні ТЗ на митну територію України.

Повернення ТЗ за рішенням власника (уповноваженої особи) здійснюється за умови відсутності в його діях ознак порушень митних правил.

При ввезенні транспортного засобу на територію України право володіння їм повинно бути підтверджено документально. Тому митниці оформлення подаються підтверджуючі документи,якими є нотаріально засвідчені в країні придбання або в консульських установах чи посольствах України договори купівлі-продажу,міни чи дарування. Якщо автомобіль був придбаний в торговій організації,необхідно подати оригінали рахунків,чеків,рахунків-фактур або інвойсів,які повинні бути оформлені на фірмових бланках і завірені печатками. У даних документах (крім чеків) повинні бути вказані не лише дата продажу,номер шасі,кузова,двигуна транспортного засобу,його модель і рік виготовлення,а й прізвище,ім'я,по батькові особи,яка зробила покупку. Крім того,подаються також технічні документи на автомобіль (техпаспорт,техталон,реєстраційні документи). У ролі додаткових документів,що підтверджують право власності,можуть виступати страхові поліси,оформлені на транспортний засіб у країні придбання на ім'я власника автомобіля,товаросупровідні та транспортні документи,завірені відповідними органами і оформлені на ім'я власника автомобіля.



, .
email , .
ۻ. . . opyright 2004-2014