+
»
»
»
»


2          , ,   Advicecorp -
   ,,

ВИЗНАННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА НЕРУХОМІСТЬ

Офіційним визнанням і підтвердженням державою фактів виникнення,переходу або припинення речових прав на нерухоме майно і їхні обмеження є державна реєстрація речових прав на нерухоме майно і їхні обмеження,що супроводжується внесенням даних до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно і їхні обмеження.

Згідно ч. 2 ст. 331 Цивільного кодексу України,право власності на новостворене нерухоме майно (житлові будинки,будинки,спорудження й т.п.) виникає з моменту завершення будівництва (створення майна). Якщо договором або законом передбачено прийняття нерухомого майна до експлуатації,право власності виникає з моменту його прийняття до експлуатації. Якщо право власності на нерухоме майно відповідно до закону підлягає державній реєстрації,право власності виникає з моменту державної реєстрації.

Проте,іноді,власник позбавлений свого законного права володіти,користуватися й вільно розпоряджатися своєю власністю,оскільки право власності не оформлено належним чином внаслідок не визнання цього права іншою особою,заперечування такого права,а також у випадку втрати їм документа,що засвідчує його право власності.

У такому випадку,цивільне законодавство надає можливість власникові майна пред'явити позов про визнання його права власності в суд,тому що згідно ст. 16 Цивільного кодексу України,одним зі способів захисту цивільних прав і інтересів є визнання права. А рішення суду щодо визнання права власності,що набутило законної сили,є одним з підстав для державної реєстрації права власності на нерухоме майно.



, .
email , .
ۻ. . . opyright 2004-2014