+
»
»
»
»


2          , ,   Advicecorp -
   ,,

ВИЗНАННЯ ПРАВА ВЛАСНОСТІ НА ПЕРЕПЛАНУВАННЯ

Юридичні послуги із захисту прав власності.

У цей час у Києві спостерігається складна ситуація з інвестуванням реконструкцій горищних приміщень у мансардні поверхи. Зараз заморожено більше 500 таких інвестиційних контрактів. Причина цього - позови з боку мешканців,мотивовані тим,що хазяї квартир є власниками допоміжних приміщень будинку,у т.ч. і горищних. У зв'язку із цим розглянемо позицію однієї зі сторін інвестиційного контракту,а саме:районної державної адміністрації. Деякі адміністрації,підписавши раніше інвестиційний контракт,підтримує позовні заяви мешканців і змушує інвестора погоджувати реконструкцію горища з кожним проживаючої,що,у принципі,нереально.
Одним з випадків обмеження прав власності є встановлений законом порядок містобудівної діяльності,і питання надбудови мансард повинні вирішуватися в більше широкому аспекті,зважаючи на те,що розвиток населених пунктів,у тому числі й м. Києва,повинне здійснюватися по єдиній містобудівній політиці. Чинним законодавством України,зокрема законами України "Про основи містобудування","Про місцеве самоврядування на Україні","Про столицю України - місто-Герой Київ",визначено,що прийняття рішень по містобудівній діяльності і її здійсненні не вимагає узгодження з кожним власником квартири багатоквартирного будинку. Відповідний дозвіл мають право давати державні органи й спеціалізовані служби,незалежно від форми власності будинку.
Для виникнення права спільної часткової власності,відповідно до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду",необхідно створити об'єднання співвласників багатоквартирного будинку й прийняти будинок на баланс цього об'єднання. У противному випадку допоміжні приміщення є не спільною власністю,а комунальної.



, .
email , .
ۻ. . . opyright 2004-2014