+
»
»
»
»


2          , ,   Advicecorp -
   ,,

Розірвання шлюбу та відмова від позову в частині поділу спільного майна.

Позивачка звернулась до суду з позовом до відповідача про розірвання шлюбу та поділ спільного майна. Відповідачем по даній судовій справі виступає її законний чоловік.

Позивачка стверджувала,що з жовтня 2006 року подружні стосунки між сторонами були припинені,через те,що в сім'ї часто виникали сварки,так як відповідач не хотів,щоб позивачка займалась разом із ним спільним бізнесом по продажу автозапчастин на автомобілі і працювала разом з ним в орендованому для продажу автомагазині. Позивачка вважає,що за таких обставин збереження сім'ї та подальше спільне життя з відповідачем є неможливим,тому просить суд розірвати шлюб з та визнати за нею право власності на 1/2 частину спільного майна,а саме на 6/25 частин жилого будинку з надвірними будівлями,який зареєстрований на ім'я відповідача,а також стягнути на її користь судові витрати по справі:сплачене нею при поданні позову до суду державне мито,витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи та витрати за наданні їй правової допомоги.

Проте,при розгляді справи позивачка подала до суду заяву,в якій відмовилась від позову в частині поділу спільного майна в зв'язку з мирним вирішенням спору і просить справу в цій частині закрити.

В попередньому судовому засіданні позивачка позов в частині розірвання шлюбу підтримала,пояснивши,що почуття поваги та любові між ними з відповідачем втрачено,та й проживають вони окремо. і фактично мають інші сім'ї,тобто сім'я розпалася остаточно і примирення бути не може,збереження шлюбу суперечить їх інтересам,тому вона наполягає на розірванні шлюбу.

Відповідач позов визнав і наполягає на розірванні шлюбу. Спору про майно немає в зв'язку з його мирним вирішенням,тому відповідач просить позов в частині поділу спільного майна закрити,про що подав до суду заяву. Витрати за реєстрацію розлучення у відділі реєстрації актів цивільного стану він просить стягнути з нього.

Розглянувши матеріали справи,вислухавши сторони,суд вважає можливим клопотання задовольнити,прийняти відмову позивачки від позову в частині поділу майна і провадження по справі в цій частині майна закрити.

Згідно ст. 89 Цивільно-процесуального кодексу України у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються.

Позов в частині розірвання шлюбу суд задовольнив.




, .
email , .
ۻ. . . opyright 2004-2014