+
»
»
»
»


2          , ,   Advicecorp -
   ,,

Будівництво транспортних споруд

Відповідно до чинного законодавства будівельні роботи щодо будівництва транспортних споруд підлягають ліцензуванню.
Транспорт є однією з найважливіших галузей суспільного виробництва і покликаний задовольняти потреби населення та суспільного виробництва в перевезеннях.
До будівництва транспортних споруд відповідно до класифікатора відноситься:Залізничних колій:- державного призначення;- загального призначення;- промислового призначення.
Доріг автомобільних:- державного призначення;- місцевого призначення;- вулиць,доріг,майданів населених пунктів;- внутрішньогосподарських,сільськогосподарських.
Мостів,шляхопроводів,переходів:- мостів великих;- мостів середніх;- мостів малих.Аеродромів та вертодромів;Тунелів та метрополітенів;Місцевого транспорту;Вертикального транспорту (ліфти,ескалатори,підйомники тощо);Клас наслідків (відповідальності) транспортних споруд:клас СС3 – значні наслідки,клас СС2 – середні наслідки,клас СС1 – незначні наслідки;
Суб`єкти господарської діяльності мають право виконувати роботи з будівництва транспортних мереж класу СС3 – якщо виконували попередньо не менше 3 об’єктів класу наслідків СС2,або 5 об’єктів класу наслідків СС1;СС2 – якщо виконували попередньо не менше 3 об’єктів класу наслідків СС1.
Умови будівництва:звичайні,територій підвищеної сейсмічності,територій зі складними інженерно-геологічними умовами.
Будівництво транспортних споруд повинно здійснюватись за вимогами ДБН,СНиП,ВСН,НПАОП,відповідний перелік чинних ДСТУ,ГОСТ,ТУ,ВСН.
Також повинна контролюватись якість виконаних робіт таких як:ґрунтових споруд та основ – лабораторними випробуваннями на міру ущільнення;дорожніх покриттів – лабораторними випробуваннями на відповідність марки;зварних з’єднань – неруйнівними методами по зварних конструкціях;монолітних бетонних,залізобетонних та армоцементних конструкцій - лабораторними випробуваннями зразків товарного бетону або розчину.електричних,електромеханічних – електричними лабораторними випробуваннями.Також слід дотримуватись якості будівельних матеріалів.
Відповідно до ліцензійних умов на підприємстві в штаті повинні працювати спеціалісти відповідної кваліфікації (згідно з переліком робіт які виконуються підприємством). Кваліфікація зварників повинна відповідати вимогам НПАОП 0.00-1.16-96 «Правила атестації зварників» також обов’язкова наявність документів про обов’язковий медичний огляд,зокрема для особливо небезпечних професій.
Адвокатська компанія «Гончаров та партнери» пропонує свої послуги щодо отримання будівельної ліцензії на будівництво транспортних споруд. Звернувшись до спеціалістів Ви отримаєте кваліфіковану вичерпну консультацію щодо питань з отримання будівельної ліцензії в Україні та Києві,наші спеціалісті нададуть роз’яснення щодо спеціалістів які повинні перебувати в штаті на підприємстві,матеріально-технічної бази (техніка обладнання),державно будівельні норми яких слід дотримуватись.


, .
email , .
ۻ. . . opyright 2004-2014