+
»
»
»
»


2          , ,   Advicecorp -
   ,,

Інжинірингова діяльність у сфері будівництва

Інжинірингова діяльність у сфері будівництва (інжиніринг) - діяльність з надання послуг інженерного та технічного характеру,до яких належать проведення попередніх техніко-економічних обґрунтувань і досліджень,експертизи проекту,розробка програм фінансування будівництва,організація виготовлення проектної документації,проведення конкурсів та торгів,укладання договорів підряду,координація діяльності всіх учасників будівництва,а також здійснення технічного нагляду за будівництвом об'єкта архітектури та консультації економічного,фінансового або іншого характеру.
Інжиніринг являє собою комплекс комерційних послуг з підготовки і забезпечення процесу виробництва і реалізації продукції,з обслуговування та експлуатації промислових,інфраструктурних та інших об'єктів.
Інжиніринг,умовно,можна поділити на механічний та цивільний. Механічний інжиніринг стосується виробництва,передачі і використання енергії,має справу з машинами і механізованими процесами. Отже,він охоплює інструменти,двигуни,всі види транспорту,крани,ліфти,насоси,шлюзи і т.д.
Цивільний інжиніринг можна охарактеризувати,як «проектування і спорудження інжинірингових споруд. Він включає довкільний,муніципальний,будівельний i транспортний інжиніринг i охоплює проектування і спорудження дамб,мостів,тунелів,великомасштабні земляні роботи,набережні і виїмки;контроль повіней і береговий захист;порти,гавані і приберегові споруди дороги;залізниці;канали;структуру і фундаменти великих будинків;земельне водовідведення,водопостачання,обробку стоків.
Основною частиною інжинірингу є будівництво,але інжиніринг є набагато ширшим ніж просто будівництво.
Для кожного виду інжинірингових робіт,який збирається виконувати підприємство,потрібно мати відповідну матеріально-технічну базу,контрольно - вимірювальні прилади і повинні бути відповідні спеціалісти. Особливістю в отриманні будівельної ліцензії на інжинірингові роботи є вимоги до організаційної структури підприємства (кошторисний відділ,планово-договірний відділ,юридичний і т.п.).
Кодифікатор будівельних робіт до інжинірингової діяльності у сфері будівництва включає:Генеральний розробник у проектуванні;Технічний огляд i оцінка стану будівельних конструкцій будівель,споруд та інженерних мереж;Обстеження i оцінка технічного стану будівельних конструкцій будівель,споруд та інженерних мереж (визначення параметрів i характеристик матеріалiв i конструкцій iз застосуванням спеціального устаткування,приладiв та апаратури на об`єктах i в лабораторіях);Генеральний підрядник у будівництві;Проект виконання будівельних робіт.
Спеціалісти адвокатської компанії «Гончаров і партнери» допоможуть Вам при отриманні будівельної ліцензії на виконання інжинірингової діяльності у сфері будівництва.


, .
email , .
ۻ. . . opyright 2004-2014